Pages

Rabu, 7 Disember 2011

Khazanah Cinta - Sila Beli!

Pernah tak baca entry Imma mengenai lagu Iskharah dari Mestika? kalau tak, sila klik sini 
Imma ada membelek-belek FB kak Mass Mohamad (Abe Razin's wife), tetiba terjumpa benda ni.

Actually, lagu Iskharah Cinta dimuatkan dalam album Khazanah Cinta.
>>>> Ya ALLAH, punya laa ketinggalan dalam perkembangan industri nasyeed. Dushh! Ketuk sikit kepala.. huhu... sowii ok abe Razin. Tak tau pun ada album ni...

Imma suka sangat kat lagu ni... maybe ada cerita di sebalik lagu ni.. sebab tu laa sampai 2 kali entry tentang lagu ni sahaja... hehe.. Apakah cerita di sebalik itu? hmm... biarlah antara Imma dan Dia sahaja yang tahu.
Bagi mereka yang betul-betul menghayati solat Iskharah dan doa selepas solat Iskharah... pasti senang nak memahami maksud lagu ini... Ouchh.. terlebih sudah.. ^.~

Rangkap yang paling Imma suka:
PERTAMA
Aku bercinta dalam dilema
Mencari yang tiada dijangka
Biar pahit yang kau sedia
sepenuh jiwa aku redho

KEDUA
Aku sujud penuh merendah
Berikan aku jawapannya
Biar sakit Biar pahit
Yang diutus-Mu itulah
Kesempurnaanku...

Terpulang pada anda untuk menilai lagu ini... tapi pada Imma liriknya cukup puitis dan mendalam maksudnya....

*end*

#Istikharahlah... itulah sebaik-baik tindakan.

Tiada ulasan: