Pages

Jumaat, 11 Mac 2011

Pertemuan Pertama Group Helang Laut

Dari kiri : Dato' Abdullah, Dato' Rosti, Prof. Zainal, Imma, En. Bahrom, (Bro Sharif - tiada dalam gambar)
Perjumpaan pertama group HELANG LAUT selepas SPIES ADVANCE



En. Bahrom terangkan maksud lagu pada Bro Sharif

Perbincangan yang serius

Prof., semangat tul...
Dato' Rosti, plzz focus... hehe

Macam ni laa cara orang tua-tua (ops... veteren) bincang...
***aaaa... Imma paling muda, ingat senang ke nak join pemikiran dorang ni. huhu (^,*)


SEDIKIT PERKONGSIAN ILMU UNTUK ANDA

Formula yang diperkenalkan oleh Bro Sharif (SPIES ADVANCE - Trainer)

Action = Time
Benda ni kene semat betul-betul dalam kepala dalam hati. Bila anda rasa macam malas je, nak tangguh kerja, automatik benda alah ni muncul macam hantu tersengih-sengih... serius!!! Memang tak aman hidup, nak tak nak kene take action on the spot, tak de makna lagi nak tido or ber'facebook' berjam-jam (itu pun kalau korang ada hala tuju dalam hidup, kalau tak de, memang blurrr tak tau nak buat ape). Means that, fikir banyak-banyak pun tak guna, yang penting action. Time is money (kata orang bisnes). Action itu adalah masa, masa itu adalah action. Cuba kita perhatikan orang-orang yang berjaya, mereka tidak ada masa untuk ber'facebook' berjam-jam, atau 'termengumpat' berjam-jam atau 'lepaking' berjam-jam... cara mereka bertindak ada tujuan, objektifnya... ada hala tuju. Sebab itu mereka boleh berjaya. Formula di atas menjadi panduan mereka dalam sehari-harian. So, apa tunggu lagi... ?? ^^ ACTION! ACTION! ACTION!

2 ulasan:

RiCCa berkata...

I like the formula!! hehehe

Ms. Imma berkata...

Ika, print dan tampal kat dinding tau =)