Pages

Selasa, 15 Februari 2011

Ini nombor saya, bagaimana dengan nombor anda?

Salam semua...anda semua dah cuba kira tarikh lahir masing-masing?
Bagi yang belum cuba sila ke halaman berikut:

(sila klik link di bawah)

Imma dah cuba step 1,2,3, dan 4.
dan di sini Imma paparkan keputusannya...

Menariknya!!! ^.^

***Walaubagaimanapun, Imma tidak paparkan keputusan nombor-nombor di Step 5. Tak pun kalau anda rajin nak tengokkan nombor Imma, silakan... =)


Contoh kiraan : Tarikh Lahir Afra Yuri

Nombor 1
  • Bijak *Syukur =)*
  • Boleh jadi pemimpin (natural born leader) *Alhamdulillah... dapat memimpin orang selain mahu dipimpin juga*
  • Tidak suka dengar arahan orang lain *exactly!!! tak tau laa camne nak ubah ni... =((*
  • Tidak percaya kebolehan orang lain. Dia rasa die lagi bagus.*adalaa jugak, kdg2 sampai menganiayai diri sendiri...sebab semua nak buat sendiri*
  • Suka memerhatikan orang *exactly!!*
  • Kreatif *Yup!Hiasan dalaman, photography, graphic design, video montage*
  • Banyak idea *tak berenti bercakap dan mengomen*
  • Pantang dicabar *Yap! tercabar sangat!*
  • Dilihat sebagai seorang yang sombong tapi baik *Selalu sangat orang kate sombong*
  • Berdikari *exactly! sejak tadika*
  • Positive thinking *kadang-kadang...*
  • Sentiasa nak menang *kalau dah benda betul mmglaa kita nak menang*
  • Keras kepala *hehehehheeee*
  • Sangat sentisitif dan suka berdendam *sangat sensitif!!! berdendam???*
  • Selalu dipijak pijak *kene buli =(( *
  • Perfectionist *exactly!!!*
  • High expectation *erm....*
  • Terlalu berterus terang *yap!! terlebih jujur*

Nombor 2
  • Mudah keliru *Yap! terutama bab jodoh*
  • Susah buat keputusan *Yap! terutama bab jodoh, sampai pernah terfikir tak mau kahwin*
  • Easy to manipulate *hmmm....*
  • Ada kekuatan suara *Akui...kdg2*
  • Tidak boleh tertekan dlm membuat keputusan *Kalau tertekan, akan dgn sendirinya pi window shopping or shopping*
  • Jujur *Yap!!! tak reti dah nak pusing-pusing*
  • Suka pada kebersihan *Setuju! Sila jangan sepahkan bilik saya!!!*
  • Tenang *Ada org ckp saya kelihatan tenang.... mungkin*
  • Dengar tapi tidak semestinya dia buat *hehehe.. *
  • Memahami *saya sgt paham ape yg awk ceritakan*
  • Mudah bersabar *Yap.... selalu... kene buli pun sabarrrrr*
  • Mudah simpati *setuju...terutama kat anak2 yatim, OKU, peminta sedekah, staf yang kene bt OT**
  • Mudah memaafkan *saya maafkan awak*
  • Tidak tetap dalam membuat keputusan *setuju*
  • Sangat- sangat emosional *kdg2 bila sesuatu perkara telah diberitahu tp tak buat dgn baik mmg saya akan mengamuk, terutama pada lelaki*
  • High jealousy *erm.... =')*
  • Boleh dipercayai *saya akan simpan baik2 cerita ini*
  • Pengikut yang bagus *maybe kot*
  • Tahap kesabaran yang tinggi *yer.... saya setuju*

Nombor 9
  • Good in public relation *=) *
  • Senang dapat kawan *setakat ni alhamdulillah*
  • Suka bergaya kemas *yer...*
  • Senang menarik hati org tua *alamak, mesti mak mertua sayang nanti*
  • Bijak *syukur*
  • Global thinking *kdg2*
  • Penyayang *sangat2 penyayang*
  • Suka kongsi dan suka memberi *tak sampai ati tgk org lain tak de...*
  • Sensitive *mudah nangis...apabila tersentuh*
  • Ikhlas *Only Allah knows*
  • Romantis *ehehhh ^^*
  • Berbakat *adalah dalam perkara2 tertentu, terutama dalam bidang seni*
  • Understanding *untungnya sape jadi suami cik imma ^^*
  • Gentleman (if lelaki)
  • Emosional *perkara2 tertentu*
  • Jiwang *setuju...^^*
  • Love yang over *kalau dah sayang... sayang sampai bila2 dan jaga betul2*

STEP yang ke-4
If the number inside the green box (Figure 4 below) is the same, in other words the number in the green box is same both left and right, u have "nombor cermin". Maksudnya? Anda mudah hebat/popular dan sepatutnya jadi org hebat/popular. Sila lah kembangkan hidung hehe. Means that you are able to be great and successful if you fully use your potential, know your potential and you follow the right direction@system that suits you. Sesiapa yang tidak ada nombor ini jgn gusar, kerana anda juga boleh berjaya.

*Imma memiliki nombor cermin ini. iaitu nombor 9. Kanan dan kiri bernombor 9. =)

Contoh kiraan : tarikh lahir Afra Yuri

Amaran keras: Jangan sesekali beriman kepada nombor. Ini sekadar ilmu hasil kajian yang telah dilakukan oleh seorang Profesor. Anda hendaklah yakin pada setiap ciptaan ALLAH, nombor ini hanya menunjukkan kepada kita bahawa tiada yang kebetulan dalam dunia ini yang telah ALLAH ciptakan. Gunakanlah potensi/bakat/ kelebihan yang ada ke jalan kebaikkan atau lebih tepat untuk agama. (ini adalah nasihat dari Naqibah saya) =)

5 ulasan:

littleMuslimah berkata...

salam.. ermm.. boleh pakai ke benda2 mcm ni?? apa hukumnya yer??

littleMuslimah berkata...

salam.. erm, boleh pakai ke benda2 mcm ni? apa hukumnya yer??

:: siMpLe-sHida :: berkata...

salam alaik..
salam singgah.

bg kak,andai ramai lg yg tahu potensi & kelebihan diri ikut nombor..insyaallah ramai lg boleh lebih berjaya!

tapi, jadikan semua andaian kajian nombor itu sebagai lonjakan diri utk lebih menggilap potensi diri.. tanpa ada rasa fanatik & nauzubillah jauh sudut hati terpesong akidah dek kepercayaan nombor itu..

dr fadzilah kamsah punya kajian lagi byk.. dgn condong tulisan, bulan dll. jadikan ia sebagai teladan diri utk menjadi insan yg luar biasa ;)

take it as positif side tnpa mengabur dan memadam kepercayaan & akidah sebagai seorang ISLAM, insyaallah.

wallahu'alam.

Ms. Imma berkata...

Amaran keras: Jangan sesekali beriman kepada nombor. Ini sekadar ilmu hasil kajian yang telah dilakukan oleh seorang Profesor. Anda hendaklah yakin pada setiap ciptaan ALLAH, nombor ini hanya menunjukkan kepada kita bahawa tiada yang kebetulan dalam dunia ini yang telah ALLAH ciptakan. Gunakanlah potensi/bakat/ kelebihan yang ada ke jalan kebaikkan atau lebih tepat untuk agama. (ini adalah nasihat dari Naqibah saya) =)

seperti di akhir entry Imma, imma ada bg amaran keras. mungkin sesetengah org rigid dgn perkara ini kerana ia seperti ramalan masa depan. sebenarnya rahsia tarikh lahir ini adalah kajian yang dibuat ke atas sifat atau perangai individu yang lahir dari nombor tertentu dan bukannya dia meramalkan sekiranya anda ada nombor itu akan akan menjadi begitu dan begini. Nombor itu lebih menekankan sifat, perangai, dll.

Ia tidak seperti berjumpa bomoh atau pak dukun tertentu yang meramal nasib. ini terang-terangan syirik!

namun saya setuju dgn Kak Shida dan berterima kasih pd Little_muslimah yang mengingatkan kita agar sentiasa beringat untuk tidak terpesong. =)

albab5c berkata...

saya ada catitan yang menerangkan nombor2 di atas dengan tafsiran yang telah tertulis dalam Al-Quran..
:-) ..mahu nota2 itu?
PM saya dekat mail saya..
albab5c@gmail.com

p/s: ..tertarik dengan artikal anda..