Pages

Khamis, 20 Januari 2011

Cuti Itu Best

Salam semua... Selamat Pagi! =) mulakan hari dengan senyuman, bahagianya.... =)

Alhamdulillah, seusai solat Subuh Imma bersiap untuk ke Masjid Negeri/ Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (Shah Alam) untuk jogging. Semalam, lepas kelas dah janji dengan Kak Ju dan Kak Harisah nak jogging sama-sama. Jam 7.00 pagi !

Sampai di masjid, terus parking kereta kat area jam besar masjid (sambil-sambil nak tergelak dengar panggilan hangit di Hotfm. Orang ramai dah mula datang, ada yang datang dengan family, ada yang datang dengan ehem ehem dia, ada yang datang sorang macam Imma ni... apa pun semua yang datang nak bersenam. =)

Tunggu punya tunggu dorang tak sampai-sampai. Hmm, lewat lagi... =(( Kak Harisah pulak tak jadi datang... katanya nak ke Tenang, almaklumlah tengah hangat sekarang ni kat sana. di pendekkan cerita, Kak Ju, Imma dan ditambah lagi seorang, Siti...(tiba-tiba je jumpa Siti). Semua perancangan ALLAH. Janji dengan orang lain tapi yang jadinya dengan orang lain. (kalau kahwin camne laa gaknya... bercinta dengan orang lain, nikah dengan orang lain.. whatever >,< Allah knows everuthing. Kami mula dengan senaman ringan dulu baru start jogging. Memang best sangat-sangat jogging kat Tasik, ramai pulak tu orang. Pendek kata, meriah sungguh. Lepas kami jogging, kami join group senamrobik yang dibayar oleh MBSA. Mula-mula sikit, makin lama makin ramai pulak join. Terasa peluh menitik-nitik. =) kemudian, lepas senamrobik, disambung pula dengan senaman Taichi. Sapa yang nak join boleh stay, dan tak nak boleh laa balik. Tiada paksaan, everyone is free to join or to leave the group. Seumur hidup Imma, ini lah yang pertama Imma join/buat senaman Taichi... memang betul-betul best. Kene fokus, tenang... rasa diri ini macam tak de masalah bila buat Taichi. Seronok sangat dapat buat senaman taichi ramai-ramai walaupun baru je jumpa kat dalam group tu... sambil bersenam tu, kami saling berpandangan dan senyum.... wah, nikmat sangat terutama dapat senyum kat Chinese. Bila kita senyum, dia balas balik. Rasa nikmatnya ukhwah dengan sekadar memberi senyuman... =) Masa Imma buat taichi tu, terasa peredaran darah sedikit lancar, urat-urat pun macam ok.. badan macam lega dan bertenaga. Cam ne ek nak terangkan, uols kene rasa sendiri baru tau macam mana rasa dia. So jangan lepaskan peluang untuk join mana-mana group taichi yang berdekatan dengan uols.

Dalam 8.30pagi kami balik rumah masing-masing. Hmm.. tak sampai pun 2 jam bersenam, rasa sihat dan badan berpeluh. Alhamdulillah.... =) Uols pulak buat apa hari ni? Isi masa dengan berfaedah tau... jangan buat perkara-perkara yang tak bermanfaat. Nak Untung dunia akhirat. ke nak rugi dunia akhirat? kita yang pilih. =)

InsyaALLAH, lepas Zohor Imma dan Kak Ju nak gi KLCC... nak gi Kinokuniya. Cari buku...

Sport Shoes. Cute tak? =)

Tiada ulasan: