Pages

Jumaat, 7 Januari 2011

Apa Diharap Padi Seberang

Salam Jumaat semua! =)

Mula-mula Imma nak tanya, amacam cantik tak tamplate blog Imma yang baru ni? kalau ada yang kata tak cantik, Imma tetap kata cantik. Hehehe... Masuk lif tekan sendiri.

Imma cuma nak share, hari ini Imma mendapat pesanan ikhlas dari seseorang melalui FB, nak tau ape dia? tu baca kat bawah tu...

apa diharap padi seberang, entahkan jadi entahkan tidak..
apa diharap kepada orang, entah kan sudi entahkan tidak..

Sebenarnya Imma ada minta pendapat dari Encik tersebut berkenaan dengan jodoh. Panjang berjelalah jawapannye, terselit juga kenangan sewaktu beliau mengorat isterinya dulu. Memang interesting...

Apa pun, pantun tu buat Imma termenung sejenak dan berfikir 2 3 jenak. Apa yang anda faham melalui pantun tu? =)



Wali Band - CARI JODOH
***Lirik yang last tu memang kesianlah pada sesiapa yang terkena. Sabar ye.
Belum tiba waktunya... bukan tak laku - laku... =)


P/s: bukan senang nak buat pilihan dalam soal jodoh ni. ONLY ALLAH KNOWS WAT THE BEST FOR ME...

Tiada ulasan: