Pages

Khamis, 12 Ogos 2010

Ku Mengharap Ramadhan Kali Ini Penuh Makna...Salam Ramadhan...

Apa khabar? macam mana puasa di hari kedua? penuh tak? pergi terawih tak? =) jawab dalam hati ye. ^_^

Alhamdulillah, Imma pulak dapat menjalani ibadah puasa dengan tenang dan sabar pada tahun ni, cuma tak macam tahun lepas sebab Imma dah pindah rumah baru, jadi suasananya berlainan sedikit.

Hari ini Imma berkesempatan berbuka puasa bersama senior Imma di UiTM dulu, alhamdulillah kami dapat berbuka bersama-sama di masjid negeri dan solat maghrib, isyak dan terawih bersama-sama...

Cantik kan?

Segala puji bagi ALLAH, Tuhan sekalian alam... rupanya dah banyak perubahan di masjid negeri... hmmm, nampak sangat Imma dah lama tak berkunjung ke sana kan? Teruk kan? ='( ... Ya ALLAH, serius Imma katakan Imma teruja sangat berbuka puasa di masjid negeri... auranya lain macam... susah Imma nak terangkan dalam perkataan, seeloknya anda semua cuba datang ke masjid negeri (Masjid SSAAS), berbuka puasa dan solat berjemaah di sini.

Tadi kami berimamkan Imam dari Madinah... subhanallah, bacaannya syahdu sangat... sebak rasa dalam dada... seronok sangat kalau tiap-tiap malam macam ni.

Ramadhan kali ni juga ALLAH perlihatkan Imma pada sesuatu yang indah, banyak sangat... rasanya tak terkira. Tidak kurang juga ALLAH perlihatkan perilaku sebenar rakan-rakan disekeliling Imma. Kadang-kadang sesuatu yang kita suka, tidak akan menjadi milik kita... dan sesuatu yang ditakdirkan menjadi milik kita... kita kene suka... betul ke ayat ni? apa-apapun Imma bersyukur sebab tersedar awal, dari terus hanyut dengan perasaan yang tak menentu... Alhamdulillah, dan syukur sangat-sangat... Syukur ku pada-MU Ya ALLAH kerana telah memberi ku petunjuk yang sebenarnya... Kini aku mengerti, setiap apa yang berlaku di dunia yang fana ini, janganlah aku mudah terpedaya... Rasa lega sedikit bila beban yang dipikul selama ini pergi meninggalkan Imma. TQ Allah... =) (Tak Perlu Lagi Mengharap... segalanya telah tersurat...)

Seperti bait-bait kata dalam lagu Harapan Ramadhan... begitu juga Imma mengharapkan... Ramadhan Kali Ini Penuh Makna... Agar Imma dapat lalui dengan sempurna... InsyaALLAH...


Harapan Ramadhan

Tiada ulasan: