Pages

Isnin, 31 Mei 2010

Tiada tajuk sesuai... niat untuk berkongsi cuma

Ehsan daripada blog : http://addamanhuri86.blogspot.com/

Saturday, 29 May 2010
Bada'il bagi Facebook
Assalamualaikum,
Pada posting beberapa hari yang lepas ana ada melontarkan pandangan kepada sahabat2 agar sama2 kita mendiactivekan akaun facebook kita, rentetan dari peristiwa laman ini menyiarkan karikatur baginda yang kita sayangi. Mungkin beberapa alasan membuatkan sesetengah sahabat masih terfikir2 untuk melakukan perkara tersebut.

Antaranya dengan laman ini sahabat2 dapat mengetauhi informasi terkini dari sahabat2 yang lama tidak ditemui, maklumlah kawan ramai sangat, masa umur 10 tahun pindah rumah la, ayah style kerja pindah randah, ramai sgt lost contact dan sebagainya.

Kat sini ana nak kongsi sedikit alternatif mnggntikan Facebook yang anda telah deactivekan. Kalau sahabat belajar Feqh Muasiroh dalam bab2 muamlat, Islam akan cuba mencari Badail (Alternatif) bg menggantikan muamalat yang telah disepakati haram hukumnya oleh jumhur, ini tak lain untuk memudahan penganutnya bermuamalah dan selamat dari unsur2 yang diharamkan oleh Allah.

Jadi wujud sesetengah pihak berusaha mencipta laman yang bercirikan hampir sama dengan Facebook untuk kita sama2 sertai, walaupun mempunyai banyak kekurangan, namun bagi ana sudah cukup untuk kita mengubati penyakit tangan yang agak sukar untuk berpisah dari laman seperti ini. mana la tahu kan.... takut2 boleh bawak sampai mati, terjun bangunan sebab tak jumpa kawan lama. Memang kita x nafikan ianya agak memakan masa untuk kita menunggu kesemua sahabat2 kita sertai, namun ayuh kita sama2 promosi...

Persoalan : Tahukah anda Setiap kali anda LOG IN ke facebook, anda akan menyumbang sejumlah $5 kepada pihak Yahudi???

Berikut diantara 2 laman yang boleh dijadikan alternatif Klik atas gambar untuk Sign Up



haa... macam mana? masih keliru?
tepuk dada tanya iman.
Renung-renungkan... selamat beramal... =)

Wsalam...

Tiada ulasan: