Pages

Sabtu, 13 Mac 2010

C.U.T.I

Salam Maulidur Rasul,


Welcome to my new blog! Walaupun isinya masih sama, tapi Imma akan update dari semasa ke semasa, biarpun hanya 1 perkataan. ehehh... *-*

Semalam 26/2/10
Pagi
Imma sempat menghadiri Bengkel Speaker. Seronok sangat... Tq Kak Yder (DT) sudi berkongsi pengalaman, memberi pelbagai tips menarik kepada kami anak-anak muda remaja ni... Petang
Imma pergi ke rumah abg kepada h/mate Imma, dia dan isteri buat kenduri kecil-kecilan. Best sangat... makan mee bandung. nyum nyummm... ^-^ Rumah abg Kak Lin dekat je dengan Masjid Al Hidayah Seksyen 18 tuu. Untong kan, dapat rumah dekat dengan masjid/surau... setiap waktu leh jemaah kat sana. hmmm... semoga Imma pun dapat rumah dekat dengan surau/masjid suatu hari nanti. Ameen Ya Rabbal Alameen...

Malam
Imma dan h/mate ke Jusco Bukit Raja, niat di hati nak beli baju dan kasut, apakan daya tak de yang berkenan. Lenguh kaki berjalan... hmmm... ~.~

Hari ini 27/2/10
Pagi
Cuci bilik air dan cuci toilet. Almaklumlah, minggu ini giliran Imma cuci toilet. Geram tol ngan rumet Imma nih, time turn kita cuci toilet, asyik remind je... kalo time dia tuh... diam je... Cisss! Rumetku yang budiman sungguh.

Petang
Keluar makan kat Kedai masakan Thai, h/mate mengidam nak makan masakan Thai. Best sangat... kami makan tom yam campur, kailan goreng ikan masin, kerabu mangga dan bandung cincau a.k.a bancau. Lepas makan kami pun berpisah, dia masuk UiTM katanya ada diskasen, Imma lak melencong ke pasaraya Bintang seksyen 7... bukan sopim tau, beli barang keperluan. Yang paling menyedihkan, bila Imma kuar dari Bintang, Imma berjalan ke Keta Imma (CHENTA)... Imma rase macam nak pengsan, geram, lomah jantung dan segala macam penyakit kronik yang datang kat Imma. Tau x nape? huwaaaaaa!!! waaa!!!! ='O keta Imma! kene langgar dengan makluk asing... kompem laa alien kan? hish... kalo manusia takkan laa dia menghilangkan diri, tak pun makhluk halus yang Imma tak leh nampak ngan mata comel Imma ni. hmmm sedey maaa... nak nangis, orang nampak laaak... dah laa kite tgh pokai, makhluk tu pulak buat hallll... Astaghfirullah... tak baik... kan segalanya adalah datang dari ALLAH, mesti ada hikmah yang tersembunyi... Imma kenelah bersabar. Tak pe tak baiki pun, keta tak comel tak pe, janji driver dia comey... eccehhhh... heheheh... =)

yey~!! dah hepi balik...

**maka dgn itu, moral of the story is ~ setiap kejadian ada hikmahnya, tak baik pikir bukan-bukan, yang paling penting muhasabah diri, mungkin ada dosa yang telah kita lakukan dan ALLAH murka, atau juga ujian ALLAH pada kita... remember Kung Fu Panda tak? =)


sekian...

**sungguhlaa memboringkan update blog tanpa gambar...

Tiada ulasan: