Pages

Jumaat, 22 Januari 2010

Sabar

Pengubat Jiwa Terluka

Semoga Imma diberi kekuatan untuk terus bersabar... Imma tau Imma dah cuba sedaya upaya.

Imma pernah dengar orang cakap, sabar yang paling manis, apabila kita hampir nak marah pada orang tertentu... menahan marah sehingga gementar seluruh tubuh... suara bergetar... sejuk tubuh badan... tetapi kita masih menahan marah dan sabar, itu lah sabar yang paling di rahmati ALLAH. Imma tak tau kesahihannya sebab Imma dengar dari mulut ke mulut je.

Hari ini, daripada pagi sampai ke petang... Imma cuba bersabar dengan kerenah orang yang berurusan dengan Imma. Imma cuma hamba biasa... Imma tak kuat, tapi Imma cuma percaya, jika kita menjaga hubungan baik dengan ALLAH, insyaALLAH ALLAH akan menjaga hubungan kita sesama manusia. Malah, ALLAH hijabkan keburukan kita dari pandangan orang dan percakapan orang. Imma berpegang pada itu je. Alhamdulillah Imma sedikit sebanyak dapat bersabar dan bekerja dengan tenang hari ini, walaupun hampir-hampir sahaja Imma mengeluarkan kata-kata pedas pada orang yang berhampiran dengan Imma. Alhamdulillah syukur... ALLAH pegang hati Imma... Kalau kita lupa ALLAH, syaitan tidak sesekali melupakan kita... Amarah yang marah diapi-apikan syaitan... =((

Imma tak nak tulis kenapa Imma nak marah... Imma perlu jaga hati semua pihak. Bimbang ada yang salah paham. Biarlah pada ALLAH jua Imma mengadu, kerana dia sebaik-baik tempat untuk mengadu. (Cukuplah apa yang berlaku selama ini, mengadu bertukar menjadi salah paham lalu bertukar kepada persepsi negatif, bertukar lagi menjadi hubungan yang kian renggang... lalu ada yang menjauhkan diri... termasuk diri ini)

Semoga ALLAH menjaga hubungan ku dengan Manusia. Ameen.

Tiada ulasan: