Pages

Jumaat, 11 Disember 2009

WishlisT 2010

Salam Nur Kasih semua... walaupun Nur kasih dah pun melabuhkan tirainya, namun watak dan jalan penceritaannya tetap tersemat di sanubariku... huhuhu ~imma plz imma... cukuplah tu.. hehehee... Ok ok, Imma pun macam tak nak bermadah-madah sangat apatah lagi hari ni Imma C.U.T.I!!! Alhamdulillah Imma dapat luangkan masa untuk update blog kesayangan Imma yang comel ni. (Huhh~ perasan yang amat kamu ni Imma)

Apa Imma buat hari ni? Hmm... tunggu entry seterusnya cay. >.< (muka comel ni ada orang pengaruhi Imma, Imma pun suke muka comel macam ni, so Imma tirulah... hehe) Almaklumlah, 2009 bakal melabuhkan tirainya tidak berapa lama lagi, alaa macam cerita Nur Kasih tu, ada mula mesti ada ending kan? Huhh... me repeat it again... *wink* >.<

*****sori*****


Apelah gaknye wishlist 2010 Imma. =) haaa tu kat bawah tu, siap dengan gambor comel lagi... *wink*wink*


PERTAMA!



http://www.nikonusa.com

ni haa ada maklumat tentang camera tu:

Produk baru: DSLR ikut citarasa

Oleh Salmiah A Hamid
salmiah@hmetro.com.my

NIKON memperkenalkan D3000 sesuai untuk mereka yang mula berjinak dengan dunia fotografi.

D3000 dilihat sebagai permulaan yang baik untuk pengalaman pertama.

Menerusi resolusi 10.2 megapiksel dengan lensa zom 18-55 mm, ia mampu memberi kepuasan dengan hasil yang hebat menerusi LCD 3.0 inci.
Edisi D3000 memperkenalkan fungsi terbaru menerusi mod Guide.

Rekaan terbaru ini memberi pilihan kepada pengguna untuk merakam, melihat dan menyunting gambar dengan menetapkan menu yang diingini. (hihi suke sangat)

Spesifikasi
PRODUK: Nikon D3000
HARGA: RM 2,288 ('_') betul ke tipu ni?
RESOLUSI: 10.8 megapiksel
JENIS RAKAMAN: JPEG, NEF (RAW), NEF (RAW) + JPEG
STORAN: Kad SD/SDHC
ISO: Auto, 100 hingga 1600
LCD: 3.0 inci
SHUTTER: 1/4,000 hingga 30 saat
ANTARAMUKA: USB
BATERI: Li-Ion EN EL9a
DIMENSI: 126 x 97 x 64 mm
BERAT: 485g


Erk... berapa dah harga dia tadi?
HARGA: RM 2,288 @_@ buat muka ler tuh...
macam hujung tahun depan jer baru leh dapat...

KEDUA! jeng jeng jeng...

Imma nak pergi belajar kat sana...

subhanallah...

owh, apakah???

doakan Imma berjaya ye... (tapi result tak keluar lagi... hmm, dapat pergi ke tak, tak tau lagi) doakan yer... >.<


KETIGA!

Menulis! Siapkan novel : Atas cadangan seorang rakan... mula-mula macam kelakar je bila dia minta Imma buat novel tentang Cinta di Beijing... Imma ketawa je. Kemudian, masa Imma baca novel 'Salju Sakinah', terdetik di hati untuk menghasilkan novel sendiri. Apa salahnye kan? Ada beberapa cadangan tajuk novel yang dah Imma fikirkan. Antara yang menarik perhatian Imma adalah....
So what do you think? ok tak tajuk ni? >.<

Itu sahaja wishlist Imma untuk tahun 2010. Berjiwa besar ler katakan. *wink*wink* insyaALLAH pasti berjaya...! Tak dapat tiga-tiga, salah satu pun dah alhamdulillah... Syukur.

k, sampai di sini dulu... ok dah boleh pergi buat kerja masing-masing.

Salam sayang. =)

3 ulasan:

Ricca berkata...

Nak tiru gak.. (>_<).. hehehe..
Imma, All the best yerr.. Semoga wish tahun depan tuh tercapai.. Semuanya... !!!

Ricca berkata...

Btw, tak sabor nak baca novel "Nota Cinta Dari Beijing"... Description dah hebat dah.. =)

Imma berkata...

tiru laa ika, tak kisah pun. =)
Ika doakan Imma dapat sambung belajar kat sana dan doakan Imma dapat siapkan novel tu yer. Hmmm, xmo cakap2 je. cakap dan buat seiring maaa... hehehe... wish u best of luck tooo!~