Pages

Jumaat, 25 Disember 2009

Penat...

Imma penat... Imma tak larat dah... Imma rasa nak buat semua benda... Imma nak jaga hati semua pihak, kalau Imma tak buat ada yang akan terasa hati... hakikatnya Imma cukup penat. Imma memang tak rehat betul-betul... non-stop buat keje.

Malam ni, baru Imma rasa badan Imma sangat penat, balik dari rumah Kak Mas @ Sunway, tengah drive, tiba-tiba Imma pening... setiap trafik light Imma pejam mata dan rasa nak tidur jer. Tapi bahaya... lagipun Imma dah janji dengan group Nisa' Shah Alam nak tolong buat montaj (tapi tak dapat buat, terlampau penat dan mata mengantuk yang amat... maaf kak Fara Imma tak dapat bantu akak, tapi lega dapat ajar akak buat montaj pakai software tu).

Sampai di ofis Nisa' Imma dah tak larat sangat-sangat. Sampai sahabat-sahabat perasan muka Imma lesu sangat, dan memang Imma tengah pening sangat-sangat, rasa nak rebah je... Imma bertahan sampai abis install software kat laptop kak Fara, rasa nak muntah pun ada. Imma nak balik, kak Rin tak bagi, dia cakap dah lewat, lagipun dia risau tengok Imma lesu dan nak drive sorang-sorang malam-malam buta, hampir pukul 2pagi. Imma nak buat macam mana, Imma kene balik juga, esok Imma ada retreat pejabat Imma kat Impian Morib Resort. Barang-barang belum kemas. Kene balik....

Nasib baik dah lewat, kereta pun tak de sangat kat jalan, Imma drive macam orang mabuk... pening sgt... Alhamdulillah selamat sampai... tapi masa nak parking 'chenta', Imma terlanggar pembahagi jalan.... DUUUMMMMM!!!! kuat sangat bunyi... bumper depan tercabut sikit... kesian 'chenta' =(( sori sangat2.... Imma tak larat dan tak leh fokus.

Lepas ni.... Imma kene jaga diri baik-baik... banyakkan makan... sebenarnya, Imma dah 2 hari tak makan nasi... tadi baru jumpa nasi kat rumah kak Mas. Alhamdulillah... lega sikit... kenyang..TQ kak Mas...

*tak tau nape semenjak dua menjak ni tak lalu makan nasi.... banyak sangat benda Imma pikir, banyak benda dalam kepala... rasa tak tertanggung... Ya ALLAH engkau lapangkanlah hatiku mindaku serta jiwaku... ameen

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Adikku imma....Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah,membuat orang tidak percaya kepada percaya dan memberikan keberanian pada orang yang ketakutan

maqwan berkata...

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan apa yang terdaya olehnya".
(Al-Baqarah : 286) **get some rest =)

نحل زهراء berkata...

TAKBIR!!!! "Qawiyul Jism"...Moga Allah membalas setiap kepenatan itu dgn pahala..AMeen.. (^_^)..